Aamiaismajoitus päärakennuksessa

Niemilomien hirsinen päärakennus on rakennettu vuonna 1915. Päärakennuksen yläkerrassa on neljä kahden hengen aamiaismajoitushuonetta. Aulassa on kahta huonetta kohden yhteinen wc/suihku. Hintaan sisältyvä aamiainen tarjoillaan alakerran tunnelmallisessa tuvassa. Kesäisin yöpyjien käytössä ovat rantasauna, grillipaikka ja soutuvene.

Yläkerran aulasta löytyvät mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin ja ruokailuvälineitä, sekä jokaisessa huoneessa on minijääkaappi. Päärakennuksessa ei ole käytettävissä keittiötä. Majoitustiloissamme on käytössä Wi-Fi.

Huomioithan, että lemmikkieläimet eivät ole sallittuja päärakennuksessa.

  • Aamiaismajoitushuone alk. 60 €/vrk
  • Hintaan sisältyy aamiainen, liinavaatteet ja pyyhkeet
  • Aamiainen tarjoillaan alakerran tunnelmallisessa tuvassa
  • Kesäisin yöpyjien käytössä on rantasauna ja soutuvene

Niemilomien aamiainen

Tarjoilemme tuvassa perinteisen savolaisen aamiaisen. Aamiaisella tarjottava ruisleipä tehdään tuvassa käsityönä suvun juureen. Edes ukkini ei tiedä, kuinka iäkäs kyseisen ruisleivän juuri on.

Henkilökuntamme huolehtii aamiaisen ajan, että sinulla on kaikki mitä tarvitset. Kerromme myös mielellämme aamiaisen lomassa tarinoita alueesta ja paikan historiasta.

Lisäksi aamiaisella tarjoilemme kotitekoisia sämpylöitä, vaaleaa leipää, levitettä, leikkeleitä, juustoa, keitettyjä kananmunia, kurkkua ja tomaattia, mummin haudutettua kaurapuuroa, marmeladia, kahvia, teetä ja mehua.


Päärakennuksen historiaa

1900-luvun alkupuolella alettiin luopua savupirteistä ja niinpä Niemeläänkin rakennettiin uusi talo vuonna 1915, nykyinen Niemilomien päärakennus. Talon hirret isoukkini Iivo haki hevosella omasta metsästä, Tetriniemestä. Iivo veisti hirret käsin. Talon eristeeksi laitettiin tappuraa ja seinäsammalta. Taloa ei tehty ostotarvikkeista, vaan kaikki tarvittava saatiin omasta metsästä ovenkahvoja, nauloja ja ikkunan laseja lukuun ottamatta. Talossa oli alunperin pärekatto, joka muutettiin tiilikatoksi 1930-luvulla. Ylimääräistä rahaa ei siihen aikaan ollut.

Usein ihastelen kammarin oven pielessä olevia kauniita lyijykynän koukeroita; niistä voi seurata ukkini ja hänen sisaruksiensa pituuskasvua lapsena.

Päärakennuksesta, henkilökunnan tiloista, löytyy jopa sisällissodan aikainen kiväärin luodinreikä. Luoti tuli salin hirsiseinästä läpi, teki sisäkattoon naarmun ja upposi seuraavaan hirsiseinään, jossa luoti on yhä tänäkin päivänä.

Päärakennus oli tyhjillään vuodesta 1975 vuoteen 1997, jolloin isovanhempani muuttivat takaisin ukkini kotitilalle viettämään eläkepäiviään. He remontoivat päärakennuksen historiaa kunnioittaen. Talon ikkunat teetettiin vanhan mallin mukaan ja hirret jätettiin näkyville.

Talossa oli kuitenkin tilaa enemmän kuin kahdelle. Niinpä mummini ehdotti, että he tekisivät yläkertaan kahden hengen aamiaismajoitushuoneita ja perustaisivat bed & breakfast yrityksen nimeltä Niemilomat. Isovanhempani halusivat, että muutkin pääsisivät nauttimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta järven rannalla.