Vietä ikimuistoinen päivä luonnon keskellä

Tyhy-päivät, kokoukset, illanvietot, saunaillat, pikkujoulut, syntymäpäivät, hääjuhlat, muistotilaisuudet, polttarit ja muut pirskeet. Myös retriitit ja erilaiset kokoontumiset. Järjestäessäsi meillä juhlat saat keskittyä juhlimiseen ja vieraiden kanssa ajan viettoon. Me huolehdimme, että juhlasi ovat täydelliset!

Niemilomat ruisleipä Reeta Halonen

Ruokamme on kotitekoista ruisleivästä lähtien. Edes ukkini ei tiedä, kuinka kauan aikaa Niemelän perinteistä ruisleipää on tehty suvun juureen. Valmistamme itse maistuvat ruoat ja leivonnaiset, joiden raaka-aineina käytämme pääasiassa lähituotteita ympäri vuoden. Marjat ja sienet poimimme omasta metsästä, sekä hirvikäristyksemme hirvi saadaan usein lähimetsästä. Kesäisin ostamme juurekset ja vihannekset suoraan torilta paikallisilta pienviljelijöiltä.

Tarjoilemme juomat pöytiin juhla- ja illallistilaisuuksissa. Palvelumme on iloista, reipasta ja rempseää, savolaista lupsakkuutta unohtamatta. Meille on tärkeintä, että juhlasi ovat ikimuistoiset ja unohtumattomat. Olemme täällä sinua varten!

Ravintolastamme saa kesäisin jokaisena päivänä virvokkeita ja jäätelöä.

Vännin Ankkuri

Tunnelmallinen rannan äärellä sijaitseva tilausravintola Vännin Ankkuri ja perinteinen savusaunamme tarjoavat kauniit puitteet erilaisiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin Niemilomilla. Tilaan sopii 42 hengen ryhmä ja terassille sopii 26 henkilöä.

Telakan Kammari

Entinen majoitustila Telakan Kammari remontoitiin viihtyisäksi kokoustilaksi. Kesäisin kokouksia ja virkistyspäiviä voi järjestää myös Telakan Kammarin terassilla. Telakan Kammariin sopii 10 henkilöä.

Katso menu täältä!

  • Vännin Ankkurissa videotykki, valkokangas, Wi-Fi ja karaokelaitteet
  • Telakan Kammarissa näyttö ja Wi-Fi
  • Kysy tarjous tapahtumaasi tunnelmallisessa miljöössä!
  • Lähituotteista tehtyä maukasta ruokaa
  • Iloinen henkilökunta
  • Erilaisia aktiviteetteja piristämään tapahtumaasi
  • Kesäisin jokaisena päivänä virvokkeita ja jäätelöä
  • Savusauna ja rantasauna

Vännin Ankkurin historiaa

Sana alkoi kiiriä uudesta yrityksestä kauniissa miljöössä. Ukki ja mummi päättivät rakentaa savusaunan ja tilausravintolan kesällä 2000 kysynnän kasvettua. Ravintolan keittiö rakennettiin vuotta myöhemmin. Alkuun ruoat mummini valmisti päärakennuksen keittiössä ja ne tuotiin ravintolalle. Iso rakennus on rakennettu kolmesta eri hirsirakennuksesta. Kaikki rakennukset ovat olleet koossa vielä ostovaiheessa. Ne on purettu sekä siirretty Niemelään.

Keittiö on Saahkarlahden kylältä Könösen vanha riihi. Ravintolasali on Outokummun Varislahdesta. Se on ollut aikoinaan maamiesseuran kyläkuivaamorakennus. Aikoinaan nuoria kävi kyläkuivaamossa viettämässä aikaa. Niiltä ajoilta hirsiin on jäänyt tekstiä ja piirroksia. Kyseisestä rakennuksesta ukkini piti aikoinaan tiukat kauppaneuvottelut. Ravintolan baaritiskin laudat ovat vanhan savutuvan laipiolautoja, eli noin 1700-luvulta.

Telakan Kammarin historiaa

Niemilomien perustamisen alkuvaiheessa ukkini järjesti kesäisin Anni-veneellä risteilyjä ja vene tarvitsi talveksi säilytyspaikan. Niinpä isovanhempani rakensivat Telakka nimisen rakennuksen vuonna 2004. Telakan pohjoispäähän rakennettiin kesähuone Telakan Kammari. Telakka on ollut alun perin vanha tehdastyöväen asunto. Ostohetkellä sen hirret olivat Pellesmäessä taapelissa. Ukkini on rakentanut Telakan melkein kokonaan yksin. Kesäisin Telakassa järjestettiin häitä ja muita 80-100 hengen juhlia 12 vuoden ajan. Monet ikimuistoiset juhlat on siis Telakassa vietetty ja häävalssit tanssittu. Myös minun hääjuhlani tanssittiin Telakassa vuonna 2015.

Juhlien pitäminen oli suuritöistä, koska ruoat piti tuoda Telakalle ravintolalta. Ukki oli rakentanut pyörillä kulkevan pöydän, jolla ruoat tuotiin. Vuonna 2018 päätimme rakentaa Telakan juhlatilaan henkilökunnan tiloja ja Telakan toiseen päähään rauhalliselle paikalle jätettiin hirsinen kesähuone Telakan Kammari. Juhlatilan lattialautoja on vielä jäljellä Enon saaran laavun lattialautoina. Lopulta myös kesähuone Telakan Kammari remontoitiin uudelleen vuonna 2024 ja siitä tuli kokoustila.