Vietä ikimuistoinen päivä luonnon keskellä

Tyhy-päivät, kokoukset, illanvietot, saunaillat, pikkujoulut, syntymäpäivät, hääjuhlat, muistotilaisuudet, polttarit ja muut pirskeet. Myös retriitit ja erilaiset kokoontumiset. Järjestäessäsi meillä juhlat saat keskittyä juhlimiseen ja vieraiden kanssa ajan viettoon. Me huolehdimme, että juhlasi ovat täydelliset!

Tunnelmallinen rannan äärellä sijaitseva tilausravintola Vännin Ankkuri ja perinteinen savusaunamme tarjoavat kauniit puitteet erilaisiin yksityistilaisuuksiin Niemilomilla. Ravintolaan sopii 42 hengen ryhmä ja terassille sopii 26 henkilöä.

Ravintolastamme saa kesäisin jokaisena päivänä virvokkeita ja jäätelöä.

Niemilomat ruisleipä Reeta Halonen

Ruokamme on kotitekoista ruisleivästä lähtien. Edes ukkini ei tiedä, kuinka kauan aikaa Niemelän perinteistä ruisleipää on tehty suvun juureen. Valmistamme itse maistuvat ruoat ja leivonnaiset, joiden raaka-aineina käytämme pääasiassa lähituotteita ympäri vuoden. Marjat ja sienet poimimme omasta metsästä, sekä hirvikäristyksemme hirvi saadaan usein lähimetsästä. Kesäisin ostamme juurekset ja vihannekset suoraan torilta paikallisilta pienviljelijöiltä.

Tarjoilemme juomat pöytiin juhla- ja illallistilaisuuksissa. Palvelumme on iloista, reipasta ja rempseää, savolaista lupsakkuutta unohtamatta. Meille on tärkeintä, että juhlasi ovat ikimuistoiset ja unohtumattomat. Olemme täällä sinua varten!

Katso Vännin Ankkurin menu täältä!

  • Videotykki, valkokangas, Wi-Fi ja karaokelaitteet
  • Kysy tarjous tapahtumaasi tunnelmallisessa miljöössä!
  • Lähituotteista tehtyä maukasta ruokaa
  • Iloinen henkilökunta
  • Erilaisia aktiviteetteja piristämään tapahtumaasi
  • Savusauna ja rantasauna

Vännin Ankkurin historiaa

Sana alkoi kiiriä uudesta yrityksestä kauniissa miljöössä. Ukki ja mummi päättivät rakentaa savusaunan ja tilausravintolan kesällä 2000 kysynnän kasvettua. Ravintolan keittiö rakennettiin vuotta myöhemmin. Alkuun ruoat mummini valmisti päärakennuksen keittiössä ja ne tuotiin ravintolalle. Iso rakennus on rakennettu kolmesta eri hirsirakennuksesta. Kaikki rakennukset ovat olleet koossa vielä ostovaiheessa. Ne on purettu sekä siirretty Niemelään.

Keittiö on Saahkarlahden kylältä Könösen vanha riihi. Ravintolasali on Outokummun Varislahdesta. Se on ollut aikoinaan maamiesseuran kyläkuivaamorakennus. Aikoinaan nuoria kävi kyläkuivaamossa viettämässä aikaa. Niiltä ajoilta hirsiin on jäänyt tekstiä ja piirroksia. Kyseisestä rakennuksesta ukkini piti aikoinaan tiukat kauppaneuvottelut. Ravintolan baaritiskin laudat ovat vanhan savutuvan laipiolautoja, eli noin 1700-luvulta.