Aktiviteetit


Opastetut nuotioretket

Nuotioretki Tetriniemen laavulle

Nuotioretkellä pääset nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja kauniista järvimaisemasta oppaamme kanssa. Nuotioretki on upea kokemus niin kesällä kuin talvellakin. Reitin pituus on noin 2 km. Matkan varrella pysähdymme Tetriniemen laavulle sytyttämään nuotion. Nuotiolla keitämme nokipannukahvit sekä paistamme tikkupullat tai nuotioletut. Retken kesto 1,5-2,5h.
Hinta 70 €/ensimmäiset 4 henkilöä, ylimenevät 10 €/hlö. Maksimihenkilömäärä on 30.

Lumikenkäretki Enon saaren laavulle

Lumikenkäily on mukava tapa tutustua talviseen luontoon. Retkellä pääset lumikenkäilemään eräoppaamme kanssa Enon saaren laavulle lumista jäätä pitkin. Reitin pituus on noin 2 km. Enon saaren laavulla pysähdymme laavulle sytyttämään nuotion. Nuotiolla keitämme nokipannukahvit sekä paistamme tikkupullat tai nuotioletut. Retken kesto 2-3h.
Hinta 120 €/ensimmäiset 4 hlö, ylimenevät 20 €/hlö. Maksimihenkilömäärä 13.

    


Hevosratsastus

Ratsastus on ihanteellinen tapa nauttia luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Hevosen selässä arjen kiireet unohtuvat ja mieli rentoutuu. Niemilomien lähellä sijaitseva yksityistalli tarjoaa Islanninhevosratsastusta. Islanninhevonen on vankkarakenteinen, luonteeltaan lempeä ja rauhallinen. Näiden ominaisuuksien ansioista se soveltuu ratsuksi myös lapsille ja aikuisille, joilla ei ole aiempaa ratsastuskokemusta.
Maastoratsastus 35 €/hlö, tunnin pituinen lenkki maastossa ohjaajan kanssa (maksimi henkilömäärä 4 henkilöä)
Talutusratsastus ja hevosiin tutustuminen tallin pihapiirissä 35 €/talutusratsastus yhdellä hevosella

  


Vesielämykset

LakelandGTE tarjoaa upeita vesielämyksiä Niemilomissa ja Savon alueella.

Varaa tästä!

Jääkellunta on arktinen elämys Varkaudessa. Pelastuspuvuissa hypätään jäiseen virtaan yläjuoksulla ja kellutaan kuin korkki alajuoksulle. Oppaan kanssa koet elämyksen turvallisesti.

Melonta retkellä Koloveden kansallispuistossa voit tutustua Koloveden upeaan järvierämaahan. Opas tuntee alueen, historian ja mytologian. Oppaan kanssa koet aina enemmän. Jos onni on myötä, voit nähdä Kolovedellä myös harvinaisen saimaannorpan.

Sightseeing risteily Koloveden kansallispuistossa pääset tutustumaan upeaan ja hiljaiseen järvierämaahan luontostävällisellä ja katetulla sähköaluksella. Sähköalus on mukava ja norppaystävällinen ekopaatti. Retkellä pääset myös ihastelemaan Ukonvuorella sijaitseva kivikautisia kalliomaalauksia. Kippari tarinoi alueesta, historiasta ja norpasta matkan varrella.

Sightseeing risteily Varkaudessa, “Savon Venetsiassa” on romanttinen risteily Varkaudessa. Sähköalus tarjoaa uuden, mukavan tavan tutustua Varkauden vesiin yhdessä ystäviesi kanssa. Kippari kertoo Saimaan tarinoita matkan varrella sekä halutessasi viihdyttää teitä haitarimusiikilla suomalaiseen tyyliin.

Kalastuskajakki retki on upea kalastuselämys kokeneen oppaan seurassa. Jokaisella kalastajalla on oma kalastuskajakki.

Lue lisää!


Omatoimiretket

Luotopolku

Niemilomien lähimetsässä voit kävellä luontopolkua, jossa on matkan varrella infoa ja kysymyksiä Suomen luonnosta. Halutessasi voit vuokrata Niemilomilta lumikengät retkeilyyn. Luontopolun lähiympäristöstä löytyy myös geokätköjä. Geokätköilyyn voit tutustua osoitteessa www.geocaching.com. Luontopolulla on kolme eripituista reittiä.

Tetriniemen laavu

Tetriniemen laavu sijaitsee Niemilomien luontopolun varrella Unnukkajärven rannalla, kauniissa maisemassa. Laavu on retkeilijöiden vapaassa käytössä ja laavulla saa myös yöpyä. Laavulla on nuotiopaikka, polttopuita, makkaranpaistoritilä sekä nokipannu. Laavulle on matkaa luontopolkua pitkin noin puoli kilometriä. Retkeilijän tulee siivota laavu käytön jälkeen. Laavulle pääsee myös veneellä ja rannassa on uintimahdollisuus.
Laavun koordinaatit ovat N 62° 21,028 E 028° 01,551.

   

Enon saaren laavu

Enon saaren laavu sijaitsee Niemilomien läheisyydessä olevalla pienellä saarella. Enon saaren laavu on retkeilijöiden vapaassa käytössä ja laavulla saa myös yöpyä. Laavulla on nuotiopaikka, polttopuita ja makkaranpaistoritilä. Enon saareen Niemilomista matkaa noin puoli kilometriä. Retkeilijän tulee siivota laavu käytön jälkeen.


Niemilomista löytyy myös

Frisbeegolf        4 €/kiekko/vrk
Petanque           5 €/vrk
Mölkky               5 €/vrk
Soutuveneitä     20 €/vrk
Lumikenkiä        10 €/hlö/vrk

Perinteinen tikkataulu
Toimintakenttä
Puhallustikka
Puujalkakävely
Köydenveto
Nännikumin heitto maitotonkkaan
Limbo
Tandemsukset